Teletorni sünnipäevapeol osalevad BASE-hüppajad 15 riigist

Tallinna Teletorn

11. 07. 2019

 

Teletorni sünnipäevapeol osalevad BASE-hüppajad 15 riigist

 

Tallinna Teletorni avamisest möödub tänavu 39 aastat.  Teletorn tähistab oma sünnipäeva 09.–11. juulil traditsioonilise BASE Boogie showga, mille käigus hüppab teletornist alla ligi 60 ekstreemlangevarjurit 15-st riigist. Kolm päeva kestvat rahvusvahelist BASE-jump festivali saavad külastajad nautida nii torni vaateplatvormilt kui teletorni õuealalt.

 

Torne, kust lubatakse alla hüpata, on maailmas vähe. Lisaks Tallinnale saab teletornist tehtavaid hüppeid jälgida vaid Kuala Lumpuris ja sel aastal ka Rotterdamis. Tallinna Teletorn on traditsiooni poolest oma sünnipäeva base-jumpi sündmusega tähistada Euroopas ainulaadne. „Kolmel päeval järjest toimuvad langevarjuhüpped teletorni 175 m kõrguselt 22. korruse vaateplatvormilt,“ ütles Tallinna Teletorni juhataja Jüri Kriisemann. „Sel aastal saab ka hüpete ajal teha servakõndi ja hüppajaid üsna lähedalt vaadata. Servakõnd toimub poolringis, et hüppajaid mitte segada“.

 

Esmakordselt võtab hüpetest osa rekordarv naisi – 6. Need 15 riiki, kust hüppajad pärit, on Eesti, Soome, Venemaa, Poola, Suurbritannia, Taani, Rootsi, Holland, Prantsusmaa, Ungari, Norra, Saksamaa, USA, Austraalia, Lõuna-Korea. Eestis tegeleb alaga aktiivselt alla 10 langevarjuri.

 

BASE hüpe tähendab langevarjuga hoonetelt, kraanadelt, sildadelt või kaljudelt alla hüppamist. Peamine erinevus tavalisest langevarjuhüppest on kõrgus, mis BASE hüppe puhul on tavapärase 4 km asemel 50–200 meetrit. See on lubatud vaid väga kogenud langevarjuritele. B.A.S.E Boogie peakorraldaja Aivar Luht: „Tallinn TV Tower B.A.S.E Boogie on ainulaadne ettevõtmine. Tallinna üritus on eriti sobilik ka pealtvaatajatele, sest hüppeid on võimalik jälgida palja silmaga nii maa pealt kui ülevalt tornist. Pole palju inimesi, kes saavad öelda, et on oma silmaga base hüpet näinud“.

 

Sel aastal on külastajatel võimalus koos päevajuhtidega esitada hüppajatele küsimusi, et paremini  mõista selle ala erilisust.

 

Samal ajal, kui langevarjurid tornist alla hüppavad saavad nii lapsed kui täiskasvanud nautida teletorni õuel erinevaid tegevusi. Külla tulevad Leiutajateküla Lotte ja Adalbert, kes pakuvad koos teletorni maskott ETI-ga lastele lõbusaid mänge ja võistlusi. Lapsed saavad hullata seiklusrajal ja hüpata batuudil.

 

Eesti Meremuuseum on väljas pop-up akvaariumiga, mille abil saab piiluda Lennusadamas toimuvasse.

 

Õuealale pääseb TASUTA! Atraktsioonid ja lisavahendeid nõudvad tegevused on lisatasu eest.

 

Kõhutäidet pakuvad sünnipäevalistele teletorni restoran, Eesti Donuts ja Grillfesti Grillimassin.

 

NB! Ajakirjanikud on oodatud servakõnnile pilve piiril. Soovijatel vajalik eelnev registreerimine: viktoria.toompere@teletorn.ee

 

Täpsem info ja ajakava: https://teletorn.ee/event/base-boogie-teletorni-sunnipaev2019/

 

Vaata Lotte lõbusat üleskutset SIIT.

 

Vaata videot B.A.S.E. Boogie 2018 SIIT.

 

 

Lisainfo:

 

Jüri Kriisemann

SA Tallinna Teletorn juhataja

mob: 506 8088

e-mail: jyri.kriisemann@teletorn.ee

 

Aivar Luht

Tallinn TV Tower B.A.S.E Boogie 2019 korraldaja

Mob: 55698499

e-mail: luhtaivar@gmail.com

Ürituse plakat

Toimumiseaeg

  • 09.07.2019