Lapsed katavad grafitiga Teletorni õuel oleva ajaloolise soomuki

Lapsed katavad grafitiga Teletorni õuel oleva ajaloolise soomuki

20.-21. juunil toimuvad rahvusvahelise tänavakunsti festivali „Mextonia“ raames perepäevad Teletorni õuel. See on ainus festivalipaik, kus huvilised ka ise kaasa lüüa saavad. Kunstihuvilistele noortele pakutakse võimalust suurprojektis osaleda, värvides koos üle Teletorni õuel oleva Eesti Sõjamuuseumi soomuki.

Kujundatud soomuk

Kujundatud soomuk

Kahe päeva jooksul on võimalus osa saada tänavakunstnike õpitubadest, jälgida mitmekümnemeetrise seinamaalingu valmimist ja ka ise maalida. Juba 14. juunil asus Mehhiko grafiti-kunstnik Tania Quezada Teletorni õuel värvima aeda, teose nimi on “Reaalsus läbi traditsioonide”. Nädala jooksul aitavad kõik festivalil osalevad kunstnikud tal teose lõpuni viia.

Teletorni kaasamise idee tuli kunstnikelt, kes olid valmis maalima ka torni ennast. Festivali eesmärk on tõmmata tähelepanu Eesti kultuuri võtmeikoonidele ja toetada “kultuuride vabadust”. „Kuna Tallinna Teletorn on samuti üks Eesti kultuuri ikooniline sümbol, läksime mõttega kaasa. Tornile maalimine osutus liiga keerukaks, seetõttu valisime püsiva maalingu pinnaks aiaplangu. Meie õuel asuva 1991.a. sündmusi meenutava soomuki maalimine tundus veel täiendavalt sümboolne ja võimaldab festivali ideega kaasata ka laiemat publikut. Tegevust jagub kõigile,“ ütles SA Tallinna Teletorn juhataja Riina Roosipuu. „Teletorni olulisust festivalipaigana rõhutab „Mextonia“ viimasel päeval tornis aset leidev tunnustustseremoonia festivalil osalenud 60-le kunstnikule üle maailma.“

Lisaks grafiti-kunstile toob festival Teletorni õuele ka tänavatantsu. Iga huviline saab oma oskusi proovile panna ja treeninguid võtta JJ-STREET tantsukooli õpetajatelt, kes perepäevi tantsunumbritega vürtsitavad ja erinevaid stiile tutvustavad.

Lastele pakub mängulusti Teletorni maskott Eti, turnida saab ronimisväljakul ning zipline´l. Uksed avab välikohvik.

Perepäevad Teletorni õuealal on mõlemal festivalipäeval 12.00-16.00 kõigile TASUTA.

„Mextonia“ on tänavakunsti ja seinamaalingute festival, mille käigus saab linnaruum kaunistatud Eestile oluliste kujunditega. See on kingitus mehhiklastelt eestlastele, Eesti 100. aasta juubeli puhul. Sündmuste KAVA.

Tallinna Teletorn (www.teletorn.ee) on ringhäälingu saadete edastamiseks ehitatud hoone, mis on Eesti kõrgeim ehitis – torni kõrgus on 314 meetrit. Sihtasutuse Tallinna Teletorn eesmärk on kvaliteetsete turismi-, kultuuri- ja vaba aja teenuste pakkumine Tallinna Teletornis ning Teletorni turundamine rahvusvahelise vaatamisväärsuse ja elamusturismi sihtkohana. Jälgi meid ka FBs.

Kujundatud sein

Mehhiko grafiti-kunstnik Tania Quezada teos Teletorni õuel, “Reaalsus läbi traditsioonide”.

Lisainfo:

Viktoria Toompere

SA Tallinna Teletorn turundusjuht

mob: +372 50 68 173

E-mail: Viktoria.toompere@teletorn.ee

Sigre Tompel

Eesti Mextonia peakorraldaja

Tel:+372 506 8090

E-mail:sigre@todoesuno.ee

Seinamaalingute aadressid ja galerii leiad siit: https://www.ev100.ee/et/seinamaalingute-festival-mextonia

Ürituse plakat

Toimumiseaeg

  • 20.06.2017