Tallinna Teletorn muudab üheks päevaks värvi

Pressiteade 16.11.2016

Tallinna Teletorn muudab üheks päevaks värvi.

Homme, 17. novembril tähistatakse ülemaailmset enneaegse sünni päeva. Ilusaks toetuse avaldamise viisiks on saanud lilla värvuse kasutamine oma hoone või muu objekti valgustamisel.

Käesoleval aastal tähistatakse seda päeva kuuendat korda. Üle-euroopaline organisatsioon European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI), koos oma rahvusvaheliste partneritega WHO ja UNICEF, juhib sel päeval tähelepanu enneaegsuse levimusele. Erinevate tegevuste ja üritustega osaleb üle 60 riigi üle kogu maailma. Sirelililla on enneaegse sünni tunnusvärv.

Eestis tähistati enneaegse sünni päeva esimest korda kolm aastat tagasi. Ülemaailmse traditsiooniga ühinedes vahetab tänavu ka Tallinna Teletorn 17. novembril oma tavapärase valgustuse lilla vastu. Kolmandat aastat järjest illumineerivad lilla valgusega oma hooned ka Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliinik ning Teater Vanemuine ja Sadamateater Tartus. Lilla valgusega on lubanud oma maja kaunistada ka Tallinna Lastehaigla ja Rõuges Ööbikuoru uus Pesapuu vaatetorn.

lilla tornLisaks eelpool nimetatud värvimuutusele toimuvad sellel nädalal kontserdid neljas Eesti haiglas: Tallinna Lastehaiglas, Ida-Tallinna Keskhaiglas, Pelgulinna Sünnitusmajas ja Tartu Lastekliinikus. Kontsertidel esinevad Mari Jürjens, Lenna, Nele-Liis Vaiksoo, Olav Ehala ja Estonian Voices. Kontsertidega tänatakse vastsündinute osakonna arste, õdesid ja teisi haiglatöötajaid, kes võitlevad iga päev enneaegselt sündinud beebide elu ja tervise eest. Samuti tervitatakse kontserdiga kõiki haiglas viibivaid enneaegsete laste peresid. Kontserdid toimuvad 14. novembril kell 13 TÜ Lastekliinikumis, 15. novembril kell 13 Pelgulinna Sünnitusmajas, 16. novembril kell 13 Tallinna Lastehaiglas ja 17. novembril kell 14 Ida-Tallinna Keskhaiglas. Kontserttuuri korraldab MTÜ Enneaegsed Lapsed.

Igal aastal sünnib Eestis ligi 900 last enne oma õiget aega. Lapse sünd peaks olema üks elu kõige tähtsamaid ja positiivsemaid kogemusi. Kuid tuua laps ilmale enne tähtaega on nii ema kui pere jaoks märkimisväärne emotsionaalne trauma. Igasugune toetus, nii moraalne, materiaalne kui emotsionaalne, on lapsevanematele väga oluline. Lilla valguse süütamine enneaegse sünni päeval on üks ilus žest, millega oma toetusest märku anda.

Enneaegse sünni päeva korraldab Eestis MTÜ Enneaegsed Lapsed. MTÜ alustas tegevust 2013. aastal, eesmärgiga toetada enneaegselt sündinud lapsi, nende vanemaid ja lähedasi.

Lisainfo:
Kristel Kukk MTÜ Enneaegsed Lapsed

kristel.kukk@enneaegsedlapsed.ee 55632491

Ürituse plakat

Toimumiseaeg

  • 17.11.2016
  • 16:30